Lochnes Scottish pub – Bratislava

Lochnes Scottish pub – Bratislava

Ako som už spomenul v prvom článku som veľký milovník burgrov. Preto sa môže stať, že uvidíte častejšie nejaké články práve o tomto jedle a pravdu povediac, zvažujem že spravím nejaký rebríček burgrov v Bratislave. Už sme ich ochutnali viacero, ale zatiaľ máme takého svojho nateraz tajného obľúbenca. K tomu sa určite dostaneme v inom článku. Tentokrát sme sa ocitli v Bratislave, v Starom meste, presnejšie v Lochnes Scottish pube (ul. Sedlárska).
Lochnes pub sa nachádza v uličke medzi viacero zaujímavými podnikmi, ktoré sú veľmi obľúbené medzi turistami. Či už počas dňa, ak si chcete posedieť na terase a dať si niečo dobré pod zub, alebo večer, ak idete za zábavou, v tejto uličke si to svoje miesto určite nájdete.

Ale teraz späť k burgru. Pri burgroch nemám žiadne pravidlo že musí byť všetko domáce. Mimo mäsa na tom si potrpím, nakoľko, ak sa rozprávame o dobrom burgri, mäso musí byť domáce. Žiaden polotovar! Nepotrpím si na domácej žemli ak je dobrá, alebo hranolkách, len nech nie sú gumové z predchádzajúceho dňa.  Ale ak sú aj tieto suroviny domáce, určite to má veľké plus. A teraz k tomu nášmu novému objavu v Lochnes. Ja osobne som si nevedel vybrať medzi dvoma burgrami. Zvažoval som Australia, ktorý ma zaujal tým, že v ňom bolo kengurie mäso a druhý variant bol Parma burger. Nakoniec som si dal poradiť od obsluhy, pán čašník mi poradil Parmu. Ale na to kengurie mäso sa určite ešte prídem pozrieť. Moja žena si z ponuky vybrala Fresh burger. Aspoň niekto mal jasno vo svojom výbere.

A teraz k samotným chutiam. Obaja sme sa zhodli, že mäso chutilo dosť po klobáse. Neviem aké korenie použili pri ochutení zmesi, ale bolo dosť prenikavé a popri tejto chuti tie ostatné trochu zanikali. Inak malo dokonalú konzistenciu, bolo akurát prepečené presne ako to mám rád. Bolo šťavnaté vo vnútri a jemná upečená kôrka na vrchu. Žemľa ma tentokrát dosť sklamala, bola suchá a viac prepečená kvôli čomu sa dosť mrvila. Veľké plus boli domáce hranolčeky, ku ktorým nám doniesli tri omáčky. S nimi sa veľmi nevyhrali ale potešili. Išlo o kečup, majonézu a bbq. Hranolčeky boli vynikajúco spravené, avšak bohužiaľ neboli v cene. Pri burgi za sumu cca 9 € by som čakal že to je samozrejmosťou, ale museli sme si ich doplatiť.

Čo sa burgrov ako celkú týka, môj bol doplnený o parmskú šunku, mozarellu a čerstvú bazalku. Spolu so zeleninou to mohla byť veľmi dobrá kombinácia, ale ako som spomínal, to prenikavé korenie v mäse nepomohlo spojeniu týchto chutí, čo bola škoda. Druhý Fresh burger mal tiež jemný nedostatok a to chýbajúcu slaninu, ktorá mala byť jeho súčasťou. Ako sa hovorí aj majster tesár sa niekedy utne. Tak možno nabudúce. Oba burgre boli inak chutné a neurazili. Boli čerstvé a ako rýchlo nám ich doniesli tak rýchlo sme ich aj zjedli. Ak máte radi burgre a ocitnete sa v blízkosti Lochnes Scottish pubu, pokojne sa zastavte, chutne sa najete. Avšak, ak ste labužník, určite sa v meste nájde aj lepšia voľba.

Ak máte nejaký dobrý tip na burger, prosím napíšte ho do komentáru a moja nasledujúca zastávka bude možno práve tam.

FOTKY: MICHAL BÉRES

Sleduj môj blog cez Bloglovin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *