Soul Bistro – Brno

Soul Bistro – Brno

 Pri prechádzkach mestom je v poslednej dobe čoraz častejšie vidno vznikajúce bistrá s príjemným posedením v malých útulných priestoroch alebo na terase. Ich zariadenie je minimalistické a často je ich interiér postavený na retro štýle, kde dominuje drevo. Našťastie, pomaly ustupujú podniky v štýle a´la paleta. V prvom poste Brno – Food Turistika, som len tak okrajovo spomenul malé bistro, ktoré sa stalo miestom nášho posilnenia sa pred dlhým dňom. Išlo o bistro Soul na Jezuitskej.

Pri vstupe do bistra si ako prvé určite všimnete osvetlenie, ktoré je tvorené voľne povešanými žiarovkami na šnúrach. Tie vás pomaly dovedú k veľkej školskej tabuli , na ktorej majú napísané denné menu. Táto tabuľa je dosť výrazný prvok, ktorý dopĺňa inak jednoduchý interiér. Tvoria ho malé drevené stoly pri ktorých sa striedajú biele a zelené stoličky. A na dekoráciu tu slúžia bylinky. Personál podniku je veľmi milý a ochotný.

Ako prvú sme si objednali limonádu. Taká klasika asi v každom podniku v meste. Z dennej ponuky sme si vybrali dve jednoduché jedlá. Mňa osobne zaujali opečené chlebíčky s avokádovým krémom, poľným šalátom, parmezánom a celé to bolo doplnené volským okom. Ako celok to bolo veľmi svieže a chutné. Avokádový krém bol dokonale rozmixovaný a jeho konzistencia bola akurát. Osobne som v kréme cítil jemne kyselkavú chuť z citrónu a inak bol super dochutený. Priznám sa už som to stihol vyskúšať aj doma. Do avokáda som však pridal aj cream cheese aby to bolo trošku vláčne a nadýchané. Nejaké detaily k dokonalosti ešte musím vychytať, ale určite vám tento jednoduchý recept prinesiem v nejakom poste nakoľko toto jedlo hodnotím ako dokonalý, svieži letný obed.

Druhé jedlo bol hummus. U nás doma sa už pár krát toto jedlo objavilo, ale doteraz sme ho jedli klasicky s mrkvou alebo uhorkou, prípadne s arabským chlebom. Toto je asi najčastejšia kombinácia, s ktorou ste sa určite všetci stretli. Tento hummus však bol trošku iný. Bol doplnený pestom zo sušených paradajok a slaným mäkkým syrom. Ako príloha bol turecký chlebík. Aj pri takto jednoduchom jedle je možné niečo pokaziť, čo však nebol tento prípad. Hummus bol dobre dochutený, bol akurát hustý. Celý bol pokvapkaný olejom. Osobne sa stále dokážem pozastaviť keď sledujem program o varení a všetko dokážu preliať olejom, aj to čo by som ja osobne už nekazil. V tomto prípade mi to vôbec nevadilo.

Pri týchto jedlách jedli aj oči, nakoľko boli pekne naaranžované, ale tá chuť bola skvelá. Tu s určitosťou platí aj ich moto „Live to eat not eat to live“. Tieto jedlá sú asi skôr pre tie nežnejšie polovičky ale na svoje si tam prídu aj muži. V ponuke boli aj mäsité jedlá napr. trhané hovädzie v sendviči, ktoré sme však tentokrát nevyskúšali. Možno nabudúce keď sa tam vrátime.
Ak máte nejaký dobrý typ na podobné bistro aj u nás v Bratislave budem rád ak mi ho napíšte do komentára a určite sa tam pôjdem pozrieť.

FOTKY: ANIT A MICHAL BÉRESOVÍ

Sleduj môj blog cez Bloglovin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *