Výborný quiche v Mondieu Laboratoire – Bratislava

Výborný quiche v Mondieu Laboratoire – Bratislava

Po dlhom odmlčaní vás v prvom rade chcem privítať na vynovenej stránke tohto blogu. Rozhodol som sa prejsť z Blogger na WordPress. Ešte síce nie je všetko úplne tak ako by som si predstavoval, chýbajú mi tu nejaké drobnosti, no aj napriek tomu je už stránka plne funkčná. Asi si poviete prečo som tak dlho nič nepridal. Áno flákol som to. Priznám sa, stále som mal niečo iné, alebo sa mi proste nechcelo. Ale po celodennom pozeraní sa do monitora v práci som nemal chuť aj doma tráviť čas pred počítačom. Ale sľubujem napravím to. Za ten čas sa mi nazbieral aj nejaký ten materiál, takže hor sa na dnešný článok.
Dnes by som prispel do kategórie recenzie. Presnejšie ide o podnik Mondieu Laboratoire v Bratislave na Laurinskej. Rozhodli sme sa sem zavítať pri prechádzke mestom. Prostredie kaviarne je veľmi príjemné. Spája sa tu štipka domova a moderny. Určite sa tu budete cítiť dobre.
Čo sa jedla týka. Anit neodolala, už len na obrázku dokonale vyzerajúcim, ružovým kačacím prsiam s hríbmi. Mal som možnosť ochutnať a poviem vám, dlho som nejedol tak dokonalé kačacie prsia. Boli zvonka s chrumkavou kôrkou, vnútro bolo jemné, šťavnaté. Hríby boli len orestované, dochutené troškou korenia a bylinkami. Tieto chute boli veľmi dobre prepojené a dopĺňali sa.

V mondieu

Ja som sa rozhodol pre vegetariánsky quiche. Presnejšie som zvolil kombináciu cvikle, kozieho syra a chrenu. Quiche je tradičný francúzsky slaný koláč. Priznávam sa nikdy predtým som ho nejedol, ale po tejto skúsenosti sa k tomuto jedlu veľmi rád vrátim. Bol vynikajúci. Síce som si hneď na začiatku trošku opálil jazyk, ale aj tak som si ho vychutnal do posledného kúska. Cvikla bola tak akurát upravená. Ani tvrdá ani príliš mäkká. V kombinácii s kozím syrom tvorila veľmi príjemný základ náplne. K tomu trošku pikantný chren, ktorý všetky chute veľmi príjemne doplnil. Chýbala v ňom hádam už len tá slanina, ktorá by mala byť súčasťou tradičného quiche.

Quiche

A teraz čerešnička na torte. Zatiaľ ešte v žiadnom podniku sme sa nestretli s možnosťou vytvoriť si vlastný nanuk. A práve Mondieu Laboratoire túto možnosť ponúka, preto sme sa ju rozhodli vyskúšať. Anitka bola náš vyslanec a tvoriteľ. Vytvoriť si môžete akúkoľvek kombináciu. Dostanete nanuk na paličke a potom príde tá alchýmia. Do pohárika si namiešate zmes sušeného ovocia a rôznych posýpok. Nanuk vložíte do čokoládového vodopádu. Na ešte mäkkú čokoládu nasypete namiešanú zmes a na záver si ešte môžete zvoliť, či hotový nanuk chcete alebo nechcete pokvapkať bielou čokoládou. To je už na Vás. Pri celom procese vám pomôže ochotný personál. Je to zábava trochu sa zahrať na cukrára a povedzme si, kde dostanete možnosť pripraviť si dezert podľa seba.

Nanuk
Túto návštevu hodnotím veľmi pozitívne. Boli sme spokojní, najedení a aj sme sa zabavili. Preto sa sem určite ešte vrátime. Máte skúsenosť s Mondieu? Napíšte mi do komentárov čo dobrého ste si tu dali, aby som vedel čo vyskúšať nabudúce.

 

foto: Michal B.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *